Tiraholmsteatern

 

Får man tälta på Teneriffa? Den lite underliga titeln bär årets Tiraholmsteater, som spelas 23, 24 och 30 juni (två föreställningar per dag). Ni som läst tidigare inlägg vet att det skrivits om, och bytts ensembel ett antal gånger. Men nu känns det som det äntligen har ”satt sig”.

Varje år så är det någon debutant som stiger ut på den gräsbeklädda scenen. I år är det inte mindre än två stycken. Petter Bäckman och Linn Thomasson heter de två unga skådespelarna som ska hjälpa oss att föra handlingen framåt. Petter hade jag i skolan i teater, och Linn var ju med i förra årets föreställning om popgruppen Plommons. Så lite vana har de. I övrigt består ensemblen av Rosian Robertsson, Anneli Alexandersson, Gert Paulsson, Natalie Vestberg och jag själv.

                                            En av veteranerna, Rosian Robertsson

Till slut kom föreställningen att handla om två unga personer som skall lura av en äldre dam hennes besparingar. Men en utsänd agent från försäkringskassan är samtidigt på jakt efter en av dem, för bedrägeri. Ni vet väl hur vanligt det verkar vara bland assistensbolagen att fiffla lite. Den gamla damen tror att de åkt till Teneriffa, vilket visar sig bara vara Tiraholm. Men det är ju inte så bara. Till detta har vi plockat två hurtfriska damer som älskar motion (och karlar),  samt en ung man på singelträff i Falkenberg, men då alla hotellrum var bokade tvingas han ta in på Tiraholms camping. Rörigt, men det ska det ju vara.

                         En av debutanterna (fast hon är ingen tant) är Linn Thomasson

Nu börjar det roliga arbetet med att få storyn att bli så där lagom skruvad, så publiken känner att de gärna vill komma tillbaka. Har du aldrig varit på Tiraholmsteatern, så tycker jag att du skall försöka få biljett (innan de tar slut). Om inte för teatern, så för den vackra omgivningen, Vickys goda fisk, eller bara en glass i glassbaren. Här nedan kan du se hur vacker Gert blir som dansälskande ungkarl. På bilden är också Petter, den andre debutanten. Återkommer med fler bilder från repetitionerna. Men innan dess har vi premiär för ”Gränsen passeras”, som spelas i IOGT-NTO lokalen i Landeryd den 9 april, alltså på annandag påsk. Klockan 18.00 är tiden.

Blogglåt; ”In Zaire” med Johnny Wakelin.

Totte

Annonser

Om skommagarden

Född 1953, teater- och musikintresserad nykterist med fyra barn och samma hustru som den dag jag gifte mig. Bor på landet och jobbar i skolan.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tiraholmsteatern

  1. Mellandotter skriver:

    Tycker att årets teater låter lovande, vi kommer om inte jag jobbar. Bilden du har som header är lite rolig, pojken som är med på bilden är extremt lik Jens som barn. Fast han va klart äldre än så när denna bild måste ha tagits.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s